Megtartotta első műhelymunkáját az intézményes elhelyezés megelőzére alakult iroda

Mint ahogy már előzőleg is bejelentettük, tegnap délután a topolyai Vöröskereszt termében megtartotta első műhelymunkáját az értelmi fogyatékos felnőttek intézményes elhelyezésének megelőzésének céljából alakult iroda, melynek működését az Open Arms StM projektum teszi lehetővé.

A pacséri, bácskossuthfalvi, krivajai , bajsai és topolyai családok kellemes délutánt töltöttek el együtt, egymással ismerkedtek és saját készítésű kávét szolgáltak fel, amelynek során ügyességüket és együttműködési készségüket is bizonyították.

Egy érdekes játék során a sokszínű labdák segítségével a jelenlévők felszabadultan és jókedvűen tanultak és frissítették fel tudásukat az alapszínekről.

A jelenlévő szülők elmondása szerint dícséretre méltó a kezdeményezés , ahol nagyon szívesen vesznek részt az elkövetkezőkben is. A jelenlévő szakemberektől : pszihológustól, pedagógustól és szociális munkástól választ várnak esetleges, gyermekeikkel kapcsolatos kérdéseikre és dilemmáikra , míg sérült családtagjuk tartalmasan , társaságban tölti el idejét.

A következő műhelymunka augusztus végére van tervezve.