Zaštita i zbrivanjavanje dece s poremećajima ponašanja – Novi Sad 02.10.2024

Dana 02.10.2024. održana je fokus grupa na temu Zaštite i zbrinjavanja dece s poremećajem u ponašanju koju je organizovao Pokrajinski zaštitnik građana – Ombudsman.

Problem obezbeđivanja odgovarajuće zaštite i zbrinjavanja dece s poremećajem u ponašanju iz godine u godinu postaje sve veći.

Cilj fokus grupe je da se deci sa poremećajem u ponašanju pronađe i osigura adekvatna alternativna briga u skladu sa njihovim potrebama i u njihovom najboljem interesu.

Fokus grupa je organizovana sa ciljem celovitog sagledavanja postojećih problema, izazova i potreba, kao i sačinjavanja zajedničkih zaključaka i predloga konkretnih mera za unapređenje usluga i pristupa u pogledu adekvatne alternativne brige o deci s poremećajem u ponašanju.

Fokus grupi prisustvovali su predstavnici Pokrajinskog zaštitnika građana, Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, domova za decu i omladinu, Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci grada Novog Sada, predstavnici Centara za socijalni rad u Vojvodini kao i naš predstavnik Zimonjić Timo, diplomirani socijalni radnik.