Magatartászavaros gyermekek védelme és gondozása – Novi Sad 02.10.2024

2024.október 2-án Fókuszcsoportot tartottak a viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek védelme és gondozása témájában, amelyet a Tartományi Ombudsman szervezett.

A viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek megfelelő védelmének és gondozásának biztosítása évről évre egyre nagyobb problémává válik.

A Fókuszcsoport célja, hogy megtalálja és biztosítsa a viselkedési zavarral küzdő gyermekek számára a megfelelő alternatív gondozást, figyelembe véve igényeiket és a legjobb érdeküket.

A Fókuszcsoport célja továbbá a meglévő problémák, kihívások és igények átfogó áttekintése, valamint közös következtetések és konkrét javaslatok kidolgozása a viselkedési zavarral küzdő gyermekek megfelelő alternatív gondozásának szolgáltatásainak és megközelítéseinek javítása érdekében.

A Fókuszcsoporton részt vettek a Tartományi Ombudsman képviselői, a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Hadigondozási és Szociális Kérdések Minisztériuma, gyermek- és Ifjúsági Otthonok, a Tartományi Szociális Védelmi Intézet, a Tartományi Egészségügyi Titkárság, a Tartományi Szociális Politikai Titkárság, a Szociális Védelmi és Családgondozási Városi Tanács képviselői Újvidéken, valamint a Vajdasági Szociális Szolgáltató Központok képviselője Zimonjić Timo, diplomás szociális munkás.